Rechtstreeks vanuit Café Kuijfie het laatste Nieuws 

__________________________


Café Kuijfie vernieuwd het terras! U bent van harte welkom!

Met ingang van 17 juni wijzigt Café Kuijfie haar openingstijden:

Zaterdag en Zondag geopend vanaf 12:00 uur en Maandag vanaf 15:00 uur 

Rechtstreeks vanuit de Zilverstad

Marco Kuijf mag zich sinds vorige maand uitbater noemen van zijn stamkroeg: de plek waar hij al veertig jaar komt. Holle Bolle Gijs werd omgedoopt tot Café kuijfie en de eerste weken overstegen ‘zeker tien keer’ de verwachtingen.

Tijdens de Après ski party van afgelopen zaterdag zat het stampvol – “350 man binnen en nog 150 wachtenden voor de deur”. Dat Café kuijfie een gat vult, mag duidelijk zijn. De gasten komt van Lekkerkerk tot IJsselstein en alles daartussen. Marco: “We zijn er voor jong en oud: van de stamgasten en biljarters tot 16+ers met zin in een gezellige avond. Op zaterdagavond werken we portiers en krijgt 18+ een bandje. Ik moet zeggen: mensen wennen snel aan de nieuwe huisregels m en het deurbeleid . Tot 01.00 uur kun je naar binnen, daarna ben je gewoon te laat. Volgende week zien we je graag! En roken doen we in kleine groepjes om overlast te beperken.”

Het interieur bleef na de overname hetzelfde, voor het exterieur zijn plannen. Marco: “Er komen schermen om het terras af te bakenen, vier grote parasols en nieuw meubilair. In de zomer willen we een kleine kaart gaan serveren. En nu al kun je altijd een tosti, broodje bal of kroket krijgen. Het bruine fruit, dat serveren we hier.”

Marco’s vrouw Esmaralda springt in piekuren bij achter de bar, zus Chantal is al helemaal thuis in Café Kuijfie en haar zoon verzorgt de socials. “Dat werkt heel goed,” deelt Marco. “Stiekem zijn we dus een kleine familieonderneming geworden.”

Zin in een feestje? De agenda voor komend jaar staat er vol mee, met als eerste de Foute Carnavals Party op 18 februari.

Bron: 7-2-2023|Schoonhoven Zilverstad